Nικόλας Ακτύπης

«Το FIFA 17 κάνει γκέι προπαγάνδα»!

Το τερμάτισαν βουλευτές στη Ρωσία που ζητούν να απαγορευθεί το FIFA 17 στη χώρα τους με την αιτιολογία ότι μέσω του video game, γίνεται προπαγάνδα υπέρ των γκέι…

Η Ρωσία ήταν πάντα μια ιδιαίτερη περίπτωση χώρας. Μια περιοχή του πλανήτη που ενώ βίωσε κοσμογονικές αλλαγές με πολύ βίαιο τρόπο, παραμένει αδιανόητα προσκολλημένη σε κομμάτια του παρελθόντος, τα οποία αρνείται πεισματικά να βάλει στο χρονοντούλαπο της αιώνιας λήθης.

Κάπως έτσι η επανάσταση των μπολσεβίκων έφτασε στο σημείο αντί για ελευθερία και δημοκρατία, απλά να αλλάξει το όνομα και όχι την απόλυτη εξουσία του τσάρου, που για 70 χρόνια μετονομάστηκε σε «γενικός γραμματέας», μέχρι που ήρθε ο «πατερούλης» του σημερινού μορφώματος, ο Βλάντιμιρ Πούτιν, να το τερματίσει.

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Άλλαξε το σύνταγμα, τους νόμους και τα δικαιώματα που απορρέουν από τα αξιώματα για να μπορεί να κυβερνάει για πάντα και δεν το ‘χει σε πολύ αύριο-μεθαύριο να περάσει μια διάταξη που να προβλέπει πως οι μοναδικοί κάτοικοι της χώρας που θα έχουν το δικαίωμα μα εκλεγούν στην ηγεσία της χώρας θα είναι όσοι το βαφτιστικό τους είναι Βλάντιμιρ, το επώνυμο Πούτιν κι έχουν διατελέσει πράκτορες της KGB (στην περίπτωση που την πατήσει από καμιά συνωνυμία).

Από το 2013 και μετά, ο εκπρόσωπος του «ξανθού γένους», που κάποιοι που ζουν ανάμεσά μας θεωρούν δυνητικό σωτήρα του ελληνικού έθνους, έχει περάσει ένα νόμο στη Ρωσία σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται (και διώκεται ποινικά) οποιαδήποτε δραστηριότητα θεωρείται ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία. Μια περιήγηση στον κόσμο του youtube πιθανότατα θα σας πείσει πως χάρη στον νομοθέτη και την… πρόνοιά του, όντως η ρωσική νεολαία σώθηκε από την προσπάθεια «διάβρωσης» την οποία επιχειρεί κάποιος επειδή έχει διαφορετικές των παραδοσιακών σεξουαλικές συνήθειες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά διατηρείται σε φόρμα (ο ανθός της νεολαίας που λέγαμε) κυνηγώντας ανηλεώς όσους δεν ταιριάζουν με το νόμιμο πρότυπο ταυτότητας και βασανίζοντάς τους. Οι καταγγελίες και οι περιγραφές τέτοιων περιστατικών είναι αναρίθμητες, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός όσο το επίσημο κράτος «αγκαλιάζει» και επικροτεί τέτοιες συμπεριφορές. Οτιδήποτε δηλαδή, είναι ανεκτό εκτός από την άκρως παραβατική συμπεριφορά της ομοφυλοφιλίας.

Ακόμη και υπό αυτό το πρίσμα –και μιλώντας για μια χώρα που το πογκρόμ κατά ανθρώπων θεωρείται ως κάτι αποδεκτό- η είδηση που γράφτηκε στην «Izvestia», δεν χωνεύεται με τίποτα. Αν μιλάγαμε για τη Βόρεια Κορέα, θα πιστεύαμε πως είναι ένα από τα γνωστά τρολαρίσματα του Κιμ Γιουνγ Ουν… Κι όμως, επιβεβαιώνεται πως βουλευτές του κομμουνιστικού κόμματος ζήτησαν να απαγορευθεί η κυκλοφορία του FIFA 17, Με την αιτιολογία ότι μέσω του video game προωθείται η γκέι προπαγάνδα.

inner

Εκεί που πραγματικά σταματάει ο νους είναι όταν παρακάτω διαβάζεις και το πώς επιχειρεί η EA να πετύχει τον… σκοπό της. Περιμένεις πως θα υπάρχει κάνας «προκλητικός» πανηγυρισμός με ποδοσφαιριστές που ρίχνουν «γλωσσόφιλα» ή αρχίζουν σαγηνευτικά στριπτίζ πριν την εκτέλεση πέναλτι για να μπερδέψουν τον τερματοφύλακα. Το «έγκλημα» της εταιρείας ήταν πως στο πλαίσιο της δράσης «Rainbow Laces» κατά της ομοφοβίας, έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να «ντύσουν» την ομάδα τους στα χρώματα του ουράνιου τόξου, που είναι συνδεδεμένα με την κίνηση υπέρ του δικαιώματος στη σεξουαλική αυτοδιάθεση.

Διαβάζοντας λίγο παρακάτω, καταλαβαίνεις πως τέτοιες περιπτώσεις δεν αποτελούν ποτέ μεμονωμένα περιστατικά και σχεδόν πάντα συνδέονται με ένα σωρό άλλους αποκλεισμούς. Πρωτεργάτρια για την απαγόρευση του παιχνιδιού που αντί να κάνει τα παιδιά… άντρες, τα βάζει να ντύνουν τους ποδοσφαιριστές με παρδαλές εμφανίσεις, είναι η Ιρίνα Ρόντνινα, η οποία ως αθλήτρια υπήρξε ένας θρύλος του καλλιτεχνικού πατινάζ (δέκα σερί παγκόσμιοι τίτλοι και τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια), αλλά σε θέματα ομοφοβίας, ξενοφοβίας και ρατσισμού τα πηγαίνει ακόμη καλύτερα.

Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως η προηγούμενη φορά που έκανε τόσο αισθητή την παρουσία της στην πολιτική σκηνή της χώρας (πριν το νόμο κατά των γκέι) ήταν το 2012 πρωτοστατώντας σε μια άλλη διάταξη σύμφωνα με την οποία απαγορευόταν σε Αμερικανούς να υιοθετούν παιδιά από τη Ρωσία για να μην τα μεγαλώσουν αντίθετα από το πώς επιτάσσουν οι αρχές και οι αξίες της χώρας. Μεταξύ των οποίων προφανώς συγκαταλέγεται και το να κυνηγάς… ντιγκιντάγκες. Το 2016... Στην Ευρώπη...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x